Ce materiale folosim
1. Piele tăbăcită vegetal
Există o varietate mare de procedee de tăbăcire a pielii însă metoda cea mai veche - încă din Neolitic - și poate cea mai complicată, este tăbăcirea cu tanini vegetali. Așa cum numele sugerează, tăbăcirea vegetală este o metodă organică ce se bazează pe tanini extrași din scoarța copacilor sau fibra plantelor. Taninii de stejar, castan sau arborele de mătase sunt cei mai populari însă sunt cunoscute sute de alte tipuri de plante utilizate în tăbăcirea pielii naturale.
Metodele moderne de tăbăcire se bazează pe minerale cum ar fi sulfatul de crom, substanță ce a fost inventată pe la jumătatea secolului al XIX-lea. Principiul este același, legarea / închegarea colagenului din piele în structuri moleculare stabile, proces ce împiedică putrefacția și descompunerea. Acest procedeu de legare a sărurilor de crom de proteina de colagen durează puțin, de ordinul a 1-3 zile, însă adesea folosirea acestor minerale ale metalelor grele sunt responsabile pentru poluarea mediului înconjurător.
În contrast, procedeul de tăbăcire cu ajutorul taninilor vegetali este un procedeu consumator de timp ce implică scufundarea pielii într-o supă concentrată de tanini vegetali pentru o perioadă de câteva luni de zile. Această metodă tradițională de tăbăcire necesită mână de lucru specializată însă rezultatul entuziasmează orice client ce apreciază produsele de calitate.
Printre beneficiile asociate pielii naturale, tăbăcite vegetal:
- material biodegradabil cu risc alergenic minim
- rezistență la uzură, pielea păstrându-și frumusețea în timp
- senzația de produs organic, „viu", plăcut la atingere
Dezavantajele pielii tăbăcite vegetal:
- taninul fixează culoarea mai greu decât o face cromul - în mediu umed există posibilitatea transferării unei ușoare nuanțe de culoare
- costul mai ridicat datorat unui proces de producție ce necesită un control mai atent și mai îndelungat decât cel bazat pe săruri de crom, precum și o mână de lucru specializată
Atenție!
A nu se confunda pielea tăbăcită vegetal cu pielea ecologică sau pielea vegetală!
În timp ce pielea tăbăcită vegetal este un material organic, de natură animală, pielea ecologică sau cea vegetală este un material sintetic.
Pentru cei curioși, diferența dintre pielea ecologică si cea vegetală o face substanța din care aceasta este sintetizată. Dacă pielea ecologică este sintetizată din polimeri, cea vegetală este crescută din drojdie modificată genetic astfel încât proteina drojdiei să mimeze colagenul din pielea animalelor.
2. Piele fără crom: încălțăminte premium cu o conștiință curată
Pielea fără crom (chrome-free) este aproape de inimile noastre. Ne-am îndepărtat de la început de metodele tradiționale de tăbăcire a pielii care folosesc crom dăunător și am optat pentru alternative mai sigure și ecologice, cum ar fi taninurile vegetale, taninurile sintetice și alte substanțe chimice netoxice. Această abordare reduce în mod semnificativ poluarea mediului și sporește siguranța și sănătatea tuturor celor implicați: de la lucrătorii noștri dedicați până la tine, clientul nostru/clienta noastră.
Pielea fără crom este biodegradabilă și mai blândă cu pielea prin comparație cu „familia sa extinsă” tradițională. Oferă senzația de lux și durabilitate pe care o aștepți de la încălțămintea premium.
În plus, pe măsură ce „îmbătrânește”, aceasta dezvoltă o patină frumoasă care face ca fiecare pereche de pantofi să vorbească despre tine și personalitatea ta. Suntem mândri să oferim încălțăminte care nu doar arată bine și se simte bine, ci și face bine.
3. Căptușeală Chrome-Free
Copiii adoră încălțămintea colorată iar materialele folosite la exterior influențează decisiv aspectul acesteia însă pe lângă design și aspect, contează la fel de mult cât este de confortabilă și de sănătoasă - iar la acest capitol materialele folosite la interior sunt cele care au rolul decisiv. Atunci când copiii se încalță fără șosete, pielea picioarelor poate absorbi - în special când transpiră - o parte din substanțele cu care vine în contact, de aceea este important ca atât talpa interioară a încălțămintei cât și căptușeala acesteia să fie prelucrată prin metode sănătoase, non-alergenice. Căptușeala Chrome-Free tăbăcită cu tanini sintetici sau tanini vegetali rezolvă această problemă asigurând o protecție deosebită pielii delicate a copiilor.
4. Mesh reciclat: împletiri de sustenabilitate și inovație
Suntem pasionați de călătoritul spre o lume mai sustenabilă, iar utilizarea mesh-ului reciclat este o mare parte din această poveste. Realizat din materiale plastice post-consum, cum ar fi recipientele din plastic (PET) sau din deșeuri textile provenite din haine vechi și resturi de țesături rămase, acest tip de material este o mică minune.
Elementele reciclate sunt colectate cu grijă, curățate și transformate (mărunțite) în bucăți mici, topite și filate în fibre noi, de înaltă calitate. Aceste fibre sunt apoi îmbinate în noul material: mesh-ul respirabil și durabil care îmbracă unele dintre perechile noastre.
Întregul proces dă o nouă viață la ceea ce ar fi devenit cu siguranță deșeuri, reducând semnificativ nevoia de noi resurse pentru producția de încălțăminte. Optarea pentru acest tip de material este declarația noastră pentru reducerea deșeurilor de la gropile de gunoi, a emisiilor de gaze cu efect de seră și reducerea amprentei noastre ecologice.
5. Talpă din cauciuc natural: flexibilitate, durabilitate și alegeri ecologice
Pasiunea Lang.S pentru sustenabilitate pleacă din temelia pantofilor noștri: tălpile. Realizate din cauciuc natural, aceste tălpi își încep călătoria ca sevă de latex, extrasă cu grijă din arborii de cauciuc într-un mod care le permite să îl producă repetat, peste ani și ani.
După ce este recoltat, latexul este transformat în foi de cauciuc durabile și apoi modelat în tălpi. Acestea sunt recunoscute pentru absorbția excepțională a șocurilor, elasticitatea și flexibilitatea lor. Calitățile tălpilor din cauciuc natural asigură nu numai confortul și durabilitatea încălțămintei, ci și aderența și tracțiunea perfectă pentru diverse utilizări.
Mai mult decât practic, cauciucul natural este biodegradabil, ceea ce ne ajută să diminuăm amprenta asupra mediului atunci când încălțămintea ajunge la sfârșitul ciclului de viață. Alegând cauciucul natural înseamnă nu numai că optezi pentru încălțăminte care se simte foarte bine și are performanțe excelente, dar și că încurajezi practici durabile care ne respectă planeta și sprijină comunitățile care cultivă aceste resurse.
Login and Registration Form